27/05/2017

Asus R510CC Laptop Accu Goede

De Accu Asus r510ze is op het oog een mooie laptop die netjes is afgewerkt. Hier en daar zul je wat last hebben van scherpe randjes tijdens het tikken, maar dat is meer een designkeuze dan fabricageslordigheid. Ook een designkeuze, maar wel potentieel vervelend, is de hoek waaronder de poorten bereikbaar zijn. Ook de trackpad is soms wat nukkig en het toetsenbord veert voor een laptop van duizend euro net iets te veel mee. Wat prestaties betreft heeft de convertible een uitstekende accuduur, die echter geëvenaard kan worden door laptops met krachtigere hardware. Opladen gaat wel vlot en de prestaties zijn, zeker vergeleken met de UX305, dik in orde. Er zijn echter alternatieven die minder kosten.

Eind maart kondigde Asus zijn nieuwste ultrabook in de Zenbook-serie aan met een scherm dat 180 graden gekanteld kan worden. Deze Zenbook Flip werd de 'UX360CA' genoemd en wordt geleverd met Core m-processor, ssd en 13,3"-ips-touchscreen. Er zijn versies met een full-hd-scherm, maar ook een hogere resolutie van 3200x1800 pixels is mogelijk.

De Ultrabook Flip is voorzien van een 13,3"-ips-paneel, dat helaas achter een ongelamineerd glazen touchscreen verborgen gaat. Het scherm is, zoals veel touchscreens, glanzend afgewerkt, wat de leesbaarheid onder fel licht nadelig kan beïnvloeden. Om dat een beetje tegen te gaan geeft Asus een maximale helderheid van 350cd/m² op, maar wij hebben op ons reviewexemplaar 281cd/m² gemeten. De kleurafwijking is met een gemiddelde kleurfout van 7,5 behoorlijk en het scherm staat iets te koel afgesteld, op bijna 7000 kelvin.

Accu Asus r510cc Het scherm is gevat in een aluminium behuizing met Asus' kenmerkende, geborstelde afwerking met concentrische ringen. De randen zijn voorzien van een enigszins scherp randje, als gevolg van het glas dat aan de binnenkant tot aan het randje doorloopt. Een zwarte bezel begrenst het scherm, dat met twee traploos verstelbare scharnieren aan de body van de laptop vastzit. De raison d'être van de Flip is zijn scherm, dat helemaal tegen de onderkant geklapt kan worden, zodat de Zenbook als dikke tablet gebruikt kan worden. Windows schakelt dan, over het algemeen netjes, over naar de tabletmodus. Tijdens het gebruik ging dit een enkele keer mis, maar dat kan zowel Asus' als Microsofts schuld zijn.

De body van de laptop is eveneens van licht metaal gemaakt, met aan de onderkant vier rubberen voetjes en twee luidsprekerperforaties aan de voorkant. Aan de bovenkant bieden smalle rubberen stripjes bescherming van het glas en het toetsenbord ligt iets verdiept.
Trackpad en toetsenbord

Dat toetsenbord is opgebouwd uit chiclet-toetsen die een redelijke feedback geven, maar in de praktijk blijken vooral dubbele letters regelmatig gemist te worden. In het midden veert het toetsenbord behoorlijk mee, maar verder is het in orde. Het is alleen jammer dat er geen toetsenbordverlichting inschakelbaar is. Ook geven de randjes van de behuizing tijdens het typen soms een onprettig scherpe indruk aan de polsen.

De trackpad functioneert over het algemeen aardig, maar zeker bij fijne bediening is de stroefheid soms wat contraproductief. Je kunt moeite hebben om de aanwijzer van zijn plek te krijgen als je al halverwege een muisklik zit. Uiteraard kun je ook het touchscreen gebruiken, maar dat is eigenlijk alleen in tabletstand aardig. Bij gebruik in laptopmodus beweegt het scherm dan behoorlijk mee en over vingerafdrukken hoeven we het uiteraard niet te hebben.

We vergelijken de Accu Asus r510dp met de UX305, die dezelfde soc aan boord heeft, maar 300 euro goedkoper is. De Spectre van HP is duurder, maar heeft een vergelijkbaar, omklapbaar scherm en de Toshiba Radius ten slotte kost net als de UX360 999 euro, en heeft een uhd-omklapscherm en een krachtigere processor aan boord.

Met een browsetijd van dik tien uur en net iets minder dan tien uur video afspelen heeft de Flip een imposante accuduur voor zo'n platte laptop. Het helpt natuurlijk dat er een superzuinige Core m-processor in zit, die als bijkomend voordeel heeft dat deze volledig passief gekoeld kan worden. Ontsierende roosters voor koeling zul je dus niet aantreffen op deze laptop.

De UX360 presteert een stuk beter dan de Accu Asus r510ea , hoewel beide laptops dezelfde m3-processor hebben. Waarschijnlijk speelt throttling minder in deze nieuwe laptop. Vergeleken met de Toshiba en HP scoort de Zenbook Flip een stuk minder, maar daar staat vergeleken met de Radius een veel langere accuduur tegenover. De Spectre presteert echter beter én houdt het lang uit op de accu, maar die kost wel flink meer. De ssd is een m2-drive, maar is via sata aangesloten en heeft dus navenante prestaties.

batterij voor Asus R510ZE

Asus Laptop Accu : http://www.kopenaccu.com/asus.html

De Zenbook Flip is op het oog een mooie laptop, die netjes is afgewerkt. Hier en daar kun je wat last hebben van scherpe randjes tijdens het tikken, maar dat is meer een designkeuze dan fabricageslordigheid. Ook een designkeuze, maar wel potentieel vervelend, is de hoek waaronder de poorten bereikbaar zijn. De trackpad is soms wat nukkig en het toetsenbord veert voor een laptop van duizend euro net iets te veel mee.

Wat prestaties betreft heeft de convertible een uitstekende accuduur, die echter geëvenaard kan worden door laptops met krachtigere hardware. Opladen gaat wel vlot en de prestaties zijn, zeker vergeleken met de UX305, dik in orde. Voor hetzelfde geld koop je echter ook een compacte Toshiba-laptop, die stukken beter presteert, met krachtigere hardware. Alleen op de accu moet je dan flink inleveren.

http://social.atinaperopendata.com/blogs/667/4651/laptop-accu-asus-r510ze-goede-keuze

http://berwickpa.net/it/accu-voor-asus-a41-x550a-goedkoopste-online.html